Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@17:19:58 GMT

سرانجام «شاد» در پایان کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۷۴۲۰

سرانجام «شاد» در پایان کرونا چیست؟

شبکه ملی دانش‌آموزی شاد اردیبهشت سال ۹۹ افتتاح و تا اواخر همان سال سه نسخه جدید از آن رونمایی شد. در ابتدا برای شبکه شاد اهداف و برنامه‌های متعددی تعریف شد، بدین شکل که دانش‌آموزان در فضایی امن از برنامه‌های غنی آموزشی استفاده خواهند کرد.

روزنامه ایران: در حالی که توسعه اینترنت در سراسر کشور به‌صورت متوازن نبود و طبق آمار آموزش و پرورش حدود ۱۲ میلیون دانش‌آموز در شاد ثبت‌نام کردند و هویت سه میلیون نفر دیگر در شاد ثبت نشد که علت عمده آن‌ عدم دسترسی به اینترنت و تلفن همراه اندروید بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع دیگری که درباره شبکه شاد به نسبت کیفیت آن مطرح بوده، هزینه‌هایی است که برای طراحی این اپلیکیشن صرف شد. پیش‌تر سید حسن الحسینی مشاور وزیر و مسئول شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) در گفت‌و‌گو با میزان، درباره هزینه‌هایی که برای شبکه شاد صرف شده اعلام کرده بود: «هزینه‌های این نرم‌افزار از طرف آموزش و پرورش کاملاً صفر است در واقع هیچ هزینه‌ای از جانب آموزش و پرورش صورت نگرفته و توسط هیچ خیری هم برای این برنامه هزینه نشده است. سرمایه‌گذاری‌ها توسط اپراتورهای مخابراتی انجام شده و آموزش و پرورش مستقیماً حتی یک ریال هم هزینه‌ای برای طراحی شاد نکرده است در واقع سرمایه‌گذاری از طرف آموزش و پرورش صورت نگرفته و سرمایه‌گذاری از طرف اپراتورهای مخابراتی بوده با این هدف که آموزش تعطیل نشود.»
شاد در دوران کرونا میزبان دانش‌آموزان زیادی بود اما به‌دلیل اختلالات متعددی که در این شبکه مشاهده شد، بسیاری از دانش‌آموزان و معلمان بعد از انجام حضور و غیاب در کلاس‌های مجازی شاد به اپلیکیشن‌های دیگری کوچ می‌کردند. سرعت پایین شبکه شاد و باگ‌هایی از جمله تأخیر در رؤیت پیام با وجود زمان محدودی که معلم برای پاسخگویی در اختیار دانش‌آموزان می‌گذاشت از مهم‌ترین ایرادات شبکه مذکور بود.


شاد مدتی اقدام به برگزاری کنفرانس‌های آنلاین کرد اما در این مورد نیز به‌دلیل قطع و وصل‌های مکرر، چندان موفق نبود. از طرفی قول داده شده بود این اپلیکیشن برای دانش‌آموزان و معلمان رایگان باشد اما در ابتدای استفاده از آن بسیاری از والدین نسبت به هزینه‌هایی که برای تهیه بسته اینترنتی جهت حضور در شاد صرف کرده بودند، گلایه داشتند. در آن برهه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رایگان شدن شاد را اعلام کرده بود اما اکثریت دانش‌آموزان به‌صورت متفق‌القول از کاهش هزینه اینترنت در زمان‌های استفاده از شاد خبر دادند.


امنیت شبکه شاد کافی نبود
یکی از استدلال‌هایی که آموزش و پرورش بر استفاده از شاد داشت فضای امن آن بود، مسئولان آموزش و پرورش معتقد بودند سایر بسترهای فضای مجازی به اندازه شبکه شاد امنیت ندارد و چون این بستر کاملاً ملی است، امنیت بیشتری دارد. با حضوری شدن آموزش، نقش شاد به نسبت قبل کمرنگ‌تر شد تا اینکه اخیراً خبر هک شدن اطلاعات برخی کاربران این شبکه از سوی پلیس فتا اعلام شد.
سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره کلاهبرداری‌هایی که از طریق شبکه شاد صورت گرفته بیان کرد: به‌دنبال مراجعه چندین نفر از شهروندان به پلیس فتای تهران بزرگ و اعلام شکایتی مبنی بر دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری‌شان در شبکه اجتماعی تلگرام و کلاهبرداری از دوستان آنان، رسیدگی به موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پلیس فتای تهران بزرگ قرار گرفت. در تحقیقات اولیه مأموران مشخص شد که مجرمان با ایجاد چندین اکانت در شبکه شاد با نام اپراتور پشتیبان پیامی تحت عنوان حذف حساب کاربری برای کاربران ارسال کرده و افراد را ترغیب کرده‌اند برای تأیید هویت خود، کد پنج رقمی را که از طریق پیامک برای آنها ارسال شده به اپراتور پشتیبان ارسال کنند. غافل از اینکه این کد، همان رمز تأیید ورود به تلگرام این افراد بوده و افراد سودجو از این طریق اقدام به هک حساب تلگرام این افراد کرده بودند.


گودرزی افزود: پس از ارسال کد برای سارقان توسط کاربران شبکه آموزشی شاد که عموماً قشر نوجوان بودند، این افراد شیاد با دسترسی غیرمجاز به شبکه اجتماعی تلگرام شاکیان، اقدام به سوءاستفاده از شماره تلفن و هویت آنها کرده و با ارسال پیام اقدام به کلاهبرداری از مخاطبان و دوستان این افراد کرده‌اند. تاکنون تعداد شاکیان ۱۰۰ نفر بوده ولی تعداد آنها رو به افزایش است.
گودرزی با اشاره به انجام بازجویی از دو متهم دستگیر شده، گفت: این دو نفر پس از رویارویی با ادله دیجیتال به جرم خود اعتراف کردند. همچنین در جریان بررسی‌های انجام شده مشخص شد که این افراد پس از هک حساب تلگرام شاکیان به دوستان آنان پیام داده و درخواست وجه نقد کرده‌اند که از این طریق بیش از ۲۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بودند.
پس از این اتفاق علی کاظم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه شناسایی و مقابله با هکرها و کلاهبرداری در پوشش پشتیبان «شاد» اظهار کرد: تیم فنی و پشتیبانی شاد در هماهنگی کامل با پلیس فتا و نهادهای نظارتی به‌صورت روزانه استعلام‌ها و گزارش‌هایی را رد و بدل می‌کنند.


علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره کارکرد شبکه شاد گفت: با توجه به مجازی شدن کلاس‌های آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها ما باید یک شبکه‌هایی را به‌صورت مجازی در نظر می‌گرفتیم تا دانش‌آموزان بتوانند در این شبکه‌ها حضور پیدا کنند و به‌صورت مجازی به کلاس درس متصل شوند تا از تحصیل باز نمانند.
وی ادامه داد: باید از قبل به فکر این کار می‌افتادیم همان‌طور که در کشورهای دیگر آموزش مجازی فقط بسته به شرایط خاص و حاد در جامعه و کشورشان  نیست. آموزش مجازی می‌تواند به‌صورت مشترک حضوری و مجازی ادامه یابد و اینکه باید زیرساخت‌های این برنامه به‌صورت کامل اصلاح شود، شکی در آن نیست زیرا به آن نیاز داریم. اکنون با فروکش کردن کرونا نباید فکر بستن شبکه‌های آموزشی باشیم، باید مشکلات نرم‌افزارهایی مانند شاد و هر شبکه دیگری که دانش‌آموزان را به تحصیل متصل کند، مرتفع شود.


امرایی ادامه داد: یکی از مشکلات شبکه شاد موضوع اینترنت است؛ متأسفانه در برخی نقاط کشور سرعت اینترنت مناسب نبود و به همین خاطر دانش‌آموزان نمی‌توانستند به کلاس‌های آنلاین وصل شوند، اگر هم وصل شدند کیفیت مناسبی نداشتند و نمی‌توانستند حرف معلم و مطالبی را که از طرف معلم منتشر می‌شود به خوبی گوش بدهند.
وی در ادامه گفت: مشکل دیگر برخی دانش‌آموزان این بود که اصلاً به اینترنت دسترسی نداشتند. من این را در مناطق محروم به عینه دیده‌ام. خیلی‌ از دانش‌آموزان مناطق محروم حتی با گوشی هوشمند آشنایی هم ندارند که باید برای تأمین آن با ارگان‌های دیگر هماهنگ می‌شدند. آموزش و پرورش باید راه‌حلی فراتر از شبکه شاد برای رسیدگی به دانش‌آموزان مناطق محروم داشته باشد.


ارتقای شبکه شاد از واجبات است
عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور ادامه داد: شبکه شاد مشکلات زیرساختی دارد که موجب هک خواهد شد؛ این مسأله چندین بار هم در استان‌های مختلف رخ داده است. به هر حال هک آسیب‌های خاص خودش را دارد مثلاً افرادی که اقدام به هک کردند موضوع کلاس‌های درسی را تغییر دادند. در واقع این شبکه باید بتواند ۱۵ میلیون دانش‌آموز را پوشش دهد. بنابراین لازم است امنیت کافی برای مدیران، معلمان و دانش‌آموزان داشته باشد. پس ارتقای زیرساخت این شبکه از واجبات است کما اینکه با فروکش کردن کرونا ما باز هم به این شبکه‌ها نیازمندیم.


وی بیان کرد: آشنایی کامل و کافی معلمان و والدین نسبت به استفاده از فضای مجازی ضرورت دارد زیرا بعضاً در شبکه‌های مجازی برخی صوت‌ها و فیلم‌ها که از سوی معلم، والدین و حتی دانش‌آموزان ضبط شده مورد تمسخر سایرین قرار گرفته است. لازم به ذکر است که تولید محتوا کار دشواری است و باید یک ابزارهایی در اختیار مدیران و معلمان قرار بگیرد تا تولید محتوا به سهولت انجام شود.
امرایی در پاسخ به این سؤال که آیا آموزش و پرورش نباید نسبت به‌عدم استقبال از شاد پاسخ بدهد، گفت: حتماً باید پاسخگو باشند و شبکه را ارتقا دهند. علت اینکه استقبال زیادی از شبکه شاد نمی‌شود باید مشخص گردد. همچنین باید برای آن دسته از والدینی که به جای دانش‌آموزان پیغام می‌گذارند و در کلاس‌ها شرکت می‌کنند راهکاری اندیشیده شود تا دانش‌آموز به‌صورت مستقیم با معلم صحبت کند نه اینکه والدین کارهای دانش‌آموزان را انجام دهند.


عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور در پایان تأکید کرد: آموزش و پرورش باید درک کند جمعیت دانش‌آموزان کشور را از طریق چه سیستمی به کلاس‌های درس مرتبط کند. شبکه شاد نباید باعث شود حتی یک دانش‌آموز به‌دلیل نداشتن تلفن همراه، نبود اینترنت مناسب وعدم آشنایی با تلفن همراه اقدام به ترک تحصیل کند. البته این نیز دیده شده که افرادی هستند که همه این امکانات را دارند اما در این شبکه حضور پیدا نمی‌کنند. این مورد باید کارشناسی شده و بررسی شود دقیقاً چه اتفاقی در شاد می‌افتد که برخی تمایل مثبت به آن نشان نمی‌دهند. شبکه شاد باید در آینده آموزش و پرورش را جلو ببرد زیرا آموزش مجازی بخش جدا‌ناپذیری از آموزش چه در مدارس و چه در دانشگاه‌ها شده است.
در یک جمع بندی می توان گفت لازم است یک تیم بازرسی برای بررسی وضعیت و اهدافی که شبکه شاد در ظاهر به آن نرسیده است از سوی یک نهاد بالادستی برای این امر تشکیل شود. شاید طبق گفته الحسینی، هزینه‌ای از سوی آموزش و پرورش برای شاد صرف نشد اما شرکت‌های اپراتور قطعاً برای آن هزینه کردند که نتایج آن حداقل برای والدین و دانش‌آموزان مقبول نبوده است.
 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموزان دانش آموز شبکه شاد کلاس ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد جمالی در آیین آغاز این طرح گفت: این طرح در راستای مهارت آموزی، شادابی و نشاط برای ۴ هزار و ۳۰۰ دانش آموز پایه ششم ابتدایی از امروز در استان اجرا می شود. وی از توجه دولت مردمی ایران قوی به مهارت آموزی دانش آموزان خبر داد و افزود: طرح شنا گامی برای تقویت سلامت جسمی و روحی دانش آموزان برای یادگیری بهتر است. معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان نیز گفت: این طرح از امروز برای ۲۳ مدرسه ابتدایی دختر و پسر در شهرستان بویراحمد رسما آغاز شد. فرشید کرمی افزود: طبق برنامه زمانبندی شده این طرح با همکاری مدیران و معلمان تربیت بدنی در ۱۰ جلسه برای هر دانش آموز پیش بینی شده است. کرمی ادامه داد: در پایان طرح مهارت آموزی شنا به دانش آموزان شرکت کننده، گواهی مهارت شنا ارائه می شود.

دیگر خبرها

  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • باغ هنر با دو رویداد آغاز شد
  • آموزش دانش‌آموزان سیل‌زده در مکان‌های عمومی
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص