Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش‌آموزان پس از دو سال دوری از مدرسه از دیدن همکلاسی‌ها و  فضا دوباره شاد و پویا شدند. مدیران نیز باید به فضای مدرسه و حال و هوای تازۀ آن توجه بیشتری کنند و برنامه هایی متنوعی برای جبران این دو سال دوری دانش آموزان از مدرسه داشته باشند و دیدگاه کنکوری را  کمتر در آموزش برگزینند.

آسیب‌های تعطیلی مدارس را در سه حوزه یادگیری شناختی، عاطفی و حسی حرکتی می توان بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه شناختی: می دانید حوزه شناختی بر اساس هرم بلوم شامل شش سطح است: دانش، درک و فهم، کاربرد، تحلیل، ترکیب و ارزیابی. در آموزش و پرورش و حتی آموزش عالی در ایران بر سطوح دانش و درک و فهم تأکید بیشتری می شود زیرا بیشتر حافظه محور، کمیت‌گرا و حجم‌گرا است در حالی که استاندارد سطح دانش ۱۲ درصد و درک و فهم ۸ درصد است. استاندارد سطح کاربرد ۲۴، تحلیل ۳۲، ترکیب ۱۶ و ارزیابی ۸ درصد است.

تفاوت وضعیت موجود تا وضعیت مطلوب در آموزش ما تقریبا زیاد است. علت این امر بیشتر کتاب های درسی و گرایش آموزش به طرف حافظه محوری است. حالا حتی در سطح دانش و درک و فهم، ما برنامۀ جامعی نداریم؛ برای مثال، در طراحی و تدریس این دو سطح نیز از نظریه و روش شناسی برجسته ای برخوردار نیستیم، حتی در آموزش معلمان نیز از پداگوژی شناخته شده ای پیروی نمی کنیم.

همچنین در کنار گرایش حجم گرای آموزش در ایران، مکتب یادگیری برجسته بیشتر رفتارگرایی باشد که بر اساس تمرین، ‌ تکرار، تداعی و تکلیف استوار است. نظریه های دیگر مانند شناختی، سازنده گرایی، ارتباط گرایی و ... کمتر مورد توجه است. ما ابتدا باید نظریه آموزش خود را مشخص کنیم و بدانیم که از هر نظریه به کدام شاخص بیشتر توجه داریم.
 

با شفاف سازی نظریۀ‌ یادگیری، می توانیم آموزش را به سطوح بالای تفکر در هرم بلوم سوق دهیم، برای مثال سازنده گرایی و شناخت گرایی می تواند آموزش را به طرف خلاقیت، تفکر، کار گروهی سوق دهد.

برای این امر هم باید الگو، مدل و برنامه داشته باشیم؛ مثلا کدگذاری و سبک شناسی می تواند در این امر به معلمان و دانش آموزان کمک زیادی کند. کدگذاری به دنبال چیستی است و سبک شناسی به دنبال چگونگی. در واقع دو عنصری که در این دو سطح هرم بلوم نقش اساسی دارد.

معلمان  باید بیشتر به این دو حوزه توجه کنند و زمینه تعامل و ارتباط معلمان و دانش آموزان را به وجود آورند و کمتر به آموزش حافظه محور و کنکوری توجه کنند.

رسالت اصلی آموزش و پرورش این است که از حیطۀ شناختی تحول ایجاد کند و به سطوح بالای تفکر برسد، همچنین به سطوح عاطفی و حسی حرکتی بیشتر توجه کند.

فکر می کنم باید برای آموزش هوش زبانشناختی، روایی، اجتماعی، ‌ هیجانی، میان فردی، موسیقایی، جنبشی یا ورزشی برنامۀ گسترده و جامعی را تدوین کرد و تنها به هوش ریاضی منطقی بسنده نکرد. راهکار عینی این است که مدارس به داستان خوانی و داستان گویی و حتی داستان های علمی بیشتر بپردازند، به تئاتر و نمایش بیشتر توجه کنند تا ابعاد تربیتی بیشتری را پرورش دهند.
رسالت اصلی آموزش و پرورش این است که از حیطۀ شناختی تحول ایجاد کند و به سطوح بالای تفکر برسد و به سطوح عاطفی و حسی حرکتی نیز بیشتر توجه کند

همچنین به ورزش‌های متنوع توجه بیشتری شود تا ابعاد جسمی و روحی دانش آموزان بیشتر پرورش یابد، به این واسطه امنیت و آرامش بیشتری در مدارس ایجاد می‌شود و خانواده ها نیز احساس بهتری خواهند داشت. البته برای روشن شدن جنبه های پزشکی این موضوع و جنبه های روانشناختی آن بهتر است با پزشکان و روانشناسان گفتگو کرد.

تأثیر حوزه عاطفی و حسی حرکتی بیشتر حوزۀ شناختی است زیرا بسیاری از فیلم ها و تدریس های برخط (آنلاین) می تواند بعد شناختی را پوشش دهد.

بی شک دانش‌آموزان پس از دو سال دوری از مدرسه از دیدن همکلاسی های خود خوشحال شدند و فضای مدرسه دوباره شاد و پویا شد. مدیران باید به فضای مدرسه و حال و هوای تازۀ آن توجه بیشتری کنند و برنامه هایی متنوعی برای جبران این دو سال دوری دانش آموزان از مدرسه داشته باشند و دیدگاه کنکوری را کمتر در آموزش برگزینند.
 

دانش آموزان در این دو سال از نظر هوش جنبشی، اجتماعی، هیجانی، میان فردی و حتی روایی و زبانشناختی آسیب های جدی دیده اند. ورزش، بازی، تئاتر، موسیقی، اردوهای تفریحی و اختصاص دادن قسمتی از زمان کلاس به ارتباط، تعامل و گفتگو می تواند در ترمیم آسیب های دوران کرونا نقشی مهم داشته باشد.

بررسی‌های تطبیقی در کشورهای دیگر برای برنامه های پساکرونا نیز می تواند ایده ها و راهکارهای زیادی به ما ارائه دهد. یکی از کارهایی که آموزش و پرورش ما باید در این دوره انجام دهد، بررسی آسیب های دوران کرونا است که با روش های پدیدارشناسی و روایت شناسی است که احتمالا در این زمینه کارهای خاصی انجام داده اند، حتی مدیران مدارس می توانند در مدرسه خود دست به آسیب شناسی بزنند و برنامه ای پویا برای این امر تدوین کنند.

در این راستا ابتدا باید مشکلات و آسیب ها را در حوزه های مختلف با روش شناسی پژوهشی مثل دو روش فوق الذکر شناسایی و با استفاده از کدگذاری آنها را غربال و سپس برای درمان آنها و جبران مشکلات بازاندیشی و برنامه ریزی کرد.
بازاندیشی مهم ترین کار آموزش و پرورش است، حرکتی در که جنبش اصلاح مدرسه توسط شون در ۱۹۸۰ میلادی آغاز  و موتور حرکت آن شد

بازاندیشی مهم ترین کار آموزش و پرورش است، حرکتی در که جنبش اصلاح مدرسه توسط شون در ۱۹۸۰ میلادی آغاز  و موتور حرکت آن شد.

شما در انواع مختلف بازاندیشی مثل شناختی، عاطفی، گفتگویی، اتفاقی، کوچک، گسترده  را می بینید که توصیف، روایت، ‌ تحلیل، تبیین، ارزیابی، مسأله یابی، فرضیه آزمایی، کشف راه‌حل‌های مختلف و ... نقشی اساسی دارد. بازاندیشی فرایندی است به پهنای فضای آموزش و پرورش و به دارازای آسمان آن. اقدامات رسانه‌ای نیز نوعی بازاندیشی است، اما همیشه باید به روش شناسی توجه کرد زیراکه بدون روش و نظریه ممکن است از ناکجاباد سر در آوریم.

بررسی و تحلیل روانشناختی، زبانشناختی، جامعه شناختی  دوران کرونا و مطالعۀ تطبیقی آن، در شناخت آسیب های مختلف دوران کرونا ضروری و نیازمند اتخاذ خط مشی، برنامه و الگوهای جدید است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مدارس ، ویروس کرونا ، تعطیلی مدارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مدارس ویروس کرونا تعطیلی مدارس آموزش و پرورش دانش آموزان دوران کرونا دو سال دوری بیشتر توجه درک و فهم آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین تاریخی در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت ایران و دختران ایران است؛ گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آنها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مأیوس و ناامید کند.

رسانه دشمن کاری کرده که دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. اینها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشورها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم / ‏‬مدرسه محلی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتماً این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائماً بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صدها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

تلاش دشمن برای تفرقه افکنی به کمک بهانه‌های واهی

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند. و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

کد خبر 6089838 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آموزش دانش‌آموزان سیل‌زده در مکان‌های عمومی
  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است